feb 18 2006

Rod og lykke…

Skriblet af kl. 13:37 og kategoriseret som Reminiscens fra Gamle Mokken

Det roder!

Det roder irriterende meget i mit hjem for tiden. I dag skal der gøres noget alvorligt ved den sag! Arven efter min mormor er ikke rigtig flyttet ind i skuffer og skabe endnu, og det har fået lov at ligge og flyde, rode, alt for længe.

I dag sker det!

I dag tager jeg fat fra en ende af og kasserer med hård hånd de unødvendige dingenoter og himstregimser, der før havde til huse i min gamle kommode, inden de når at finde sig til rette i min ny-arvede skænk.

Jeg er ikke så god til rod, nemlig! Jeg bryder mig ikke om det. Det irriterer mig, og jeg bliver småstresset og irriteret, hvis der ikke er orden omkring mig.

Dem, der kender mig privat, ved, at jeg i mange henseender er et struktureret, systematisk ordensmenneske – jeg har måttet lægge ryg til mangen en (hånlig?! misundelig?!) bemærkning om systemet i “plasticdåseskuffen”, og bogreolens stringens kaster sædvanligvis også en kommentar af sig. Når mine veninder er på visit, er det er en velkendt og gennemtestet gimmick at flytte lidt rundt på lysestager osv., mens jeg ikke er i rummet – den naturlige reaktion fra min side er så pr. automatik at rette geledderne ind på rette linie, når jeg vender tilbage. Det sker bare. Det er ikke noget, jeg tænker over.

Ikke sådan at forstå, at jeg er besat af tanken om orden. Jeg boede jo f.eks. i byggerod i 1½ års tid, hvor intet havde sin faste plads, hvor støvet fik lov at hobe sig op på alle tænkelige (og utænkelige!) steder, og jeg har intet – absolut intet! – problem med, at andre folk roder….hos sig selv! Folk må bo, som de vil, og det er sjældent graden af orden eller rengøring, der afgør niveauet af hygge i et hjem.

Men altså. Generelt er mit hjem ordentlig og nogenlunde rent. Sådan har det ikke været i et stykke tid, men nu kommer der andre boller på suppen. Nemlig!

En anden ting, ud over orden, der kan gøre denne skribent nærmest lykkelig, er en fyldt brændebøtte og ild i brændeovnen.


I dag har jeg både og :-)

3 indtil nu

3 kommentarer til “Rod og lykke…”

 1. Liselotteon 18 feb 2006 at 15:07

  Du er jo heldig, er du :-)

 2. Pernilleon 18 feb 2006 at 15:53

  Ild i brændeovnen – godt billede på lykke! Er vokset op med brændeovn, og der er bare ikke noget bedre!

 3. Mieon 19 feb 2006 at 16:11

  @Liselotte: Ja, det er jeg – og jeg ved, værdsætter det og nyder det :-)

  @Lommen: Det er svært at komme i tanke om noget andet, der på samme måde hygger, varmer og afstresser på én og samme tid. Ligeledes vokset op med brændeovn nyder jeg tilmed hele hurlumhejet omkring sådan én – slæbe og stable brænde mm. ;-)

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply