aug 25 2008

Alt om min mave…

Skriblet af kl. 17:03 og kategoriseret som Pludseligt opståede strøtanker,Træhytteliv

Nå, hvor var vi?

Vi var i hvert fald til scanning hos jordemoderen i Landskrona i dag. Naturligvis ubeskriveligt surrealistisk at se sådan en lille “krabat”, som hun kaldte den, mosle rundt dér på indersiden af mig.

Den spjættede og vendte og drejede sig, lagde sig med ryggen til og nægtede at vise venstre fod frem. Alt andet så ud til at være i orden, så mon ikke også venstre fod er det. Det antager jer…

Og så var der lige noget med en hovedpulsåre eller sådan noget, som jordemoderen også lige ville sikre sig ekstra viden om, så på den igen om et par ugers tid. Luksus at få en ekstra scanning, når nu alt ser så fuldstændigt normalt og tilforladeligt ud.

Det er standard med to scanninger i Sverige i uge 20 og 32, men jeg er altså heldig at få hele tre. I hører ikke mig klage på dén konto. Med i købet får jeg så også en ekstra glukosebelastning, da sukkersyge i familien og (lettere, naturligvis) overvægt øger risikoen for graviditetssukkersyge. Akkeja, sikke meget viden man tilegner sig – var jeg blevet spurgt om slige sager for et et siden…eller rettere: for 5 måneder siden… så havde jeg været svar skyldig.

Og nu til de gængse spørgsmål, som jeg løbende udsættes for:

 1. Hvor skal du føde? – På “Kvinnoklinikken” i Lund, der ligger ca. 30-40 km. fra træhytten.
 2. Hvornår skal du føde? – Ifølge dem, der ved noget om sådan noget ca. midt januar (og ja, snekæder til bilen er naturligvis i tankerne… det sku’ sguda lige passe, at man finder på at føde i snestorm eller noget!).
 3. Ved I, hvad det bliver – og vil I vide det? – Vi havde håbet på at få syn for sagen ved dagens scanning, men som skrevet, så var den en anelse hyper derinde og morede sig med at gemme sig på de rigtige tidspunkter. Så vi venter videre i uvidenhed, som gerne må brydes, hvis det er. Er det ikke, så går det nok også; så strikker jeg videre i de kønsneutrale nuancer…
 4. Hvor skal barnet passes? – I første omgang jo hjemme hos os selv og derefter i den lokale børnehave. Så ja, ungen bliver lidt svensk i det…skitbra!
 5. Hvordan har du det? – Jeg har det aldeles fremragende. Heldigvis ingen kvalme og opkast, dog permanent træt og jævnt lavt energiniveau i forhold til ellers.
 6. Hvad skal barnet hedde? – Som om I får det at vide!! Vi har naturligvis et par navne i tankerne, men lad os nu se bettejasen først, ikk..

Og sådan er der så meget. Er ca. halvvejs og har næsten ikke taget på. Det bør fejres – var der noget guf i skufferne, mon?

 

:-)

6 indtil nu

6 kommentarer til “Alt om min mave…”

 1. Fru Greenon 26 aug 2008 at 20:46

  Lidt forsinket, men ikke mindre velment. Tillykke.

 2. Trison 29 aug 2008 at 16:35

  Vi skal føde omtrent samtidig så. Hvordan kan du ikke have taget på? Det er uretfærdigt!

  Nåh ja, og tillykke. :)

 3. Leneon 30 aug 2008 at 11:39

  Det kunne jo også hænde at navnet slet ikke passede til det unge menneske.

  Vores søn måtte finde sig i at blive kaldt to forskellige navne en uges tid, indtil vi havde bestemt os ;-)

 4. Signeon 04 sep 2008 at 18:04

  Stort tillykke med de dejlige nyheder. Jeg har fået sat min termin i starten af februar, så vi kan jo næsten “følges”. Hvordan har du kinglet den med ikke at tage på ? – jeg kan tydeligt se en vægtsstigning – men måske skyldes det også tre måneder, hvor jeg ikke var længere væk end 5 meter fra køleskabet?? ;-)

 5. Mokkenon 05 sep 2008 at 12:00

  @Fru Green: mange tak :-)

  @Tris: Hæhæhæhæææ… hver uge, der går uden plus på vægten, er totalt i orden :-) Og tillyke selv, jo

  @Lene: navne skal nemlig passe til – og til familien i øvrigt :-)

  @Signe: og tillykke til dig også. Babyboom i blogland!! Vægten er vist holdt i ave med frugt og grønt, når sulten har været værst (og den har været slem…pyhamand!) – og så har jeg jo altså også så rigeligt at give af i forvejen, ikk :-)

 6. Betinaon 07 sep 2008 at 16:43

  Godt at læse nyt fra dig igen :-)
  Apropos det vi talte om, med katte og barn, så lader det til at der er mange meninger om det. Mon ikke det mest fornuftige er at få sådan en slags myggenet, og så ellers anskaffe missen sin egen kurv (hvis den ikke har det i forvejen) og bruge baldrian til at gøren den til favoritstedet?

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply