maj 29 2007

Eksamensfeber…

Skriblet af kl. 17:37 og kategoriseret som Reminiscens fra Gamle Mokken

Jeg klarede det!

Eller rettere: min bil klarede det. Havde den en tur i synshallen forleden, og alt mens en noget stramtandet og ordknap svensker udsatte den for alverdens tortur og pinsler, sad jeg på en ubekvem stol og var faktisk… nervøs!

“Sæt nu, den ikke går igennem. Åhnej, jeg orker ikke at skulle til at på værkstedet med den. Hvad mon det kan koste? Var bremserne ikke lidt sløve i det på vej herop? Fååårrk, nu tjekker han sgu udstødningen, og hvad er det dog han roder med der neden under den?! Gisp, mon den er i orden?”-tanker fløj igennem hovedet på mig, alt mens jeg ventede på dommen – som heldigvis lød på bestået på kryds og slange [den siger nu i øvrigt stadigvæk mærkeligt, når man drejer til venstre med lav hastighed, men det siger vi ikke til nogen, vel?!].

Den skulle have været skiftet ud, den gode slæde! For længst, faktisk. Den har fået lov at køre liiiige lidt for mange kilometer [fakta: 166.000 alt i alt pr. dags dato], og den begynder at koste smådyrt i service, ikke-ny-bilsforsikring osv. En gylden regel her hinsidan er aldrig at skulle til syn med en bil men skifte inden for de første tre år, så man undgår synsmanden og at gå op i forsikringspræmie. Det nåede jeg ikke; der var jo ikke lige kalkuleret med arbejdsløshed på ubestemt tid, lissom…

Men nu er der andre boller på suppen, og det ser ud til, at indtjeningen fremover er helt på plads, så der shoppes nok karet om ikke så længe…

Så nu spekuleres der! Der spekuleres og regnes, tjekkes priser og udstyr, forsikringspræmier, kørselsøkonomi og alt det der. Og for at det ikke skal være løgn, så skal jeg – eller vi er det jo faktisk (!) – ud og have fat i hele to nye biler, for vores hverdag bliver svær at få til at hænge sammen, hvis vi ikke har hver sin bil, når Niels flytter herop på et tidspunkt.

Og hvorfor så to nye biler? Hvorfor ikke bare en enkelt spritny og så en brugt eller noget? Jamen fordi vi jo kører rigtig, rigtig mange kilometer om året og er afhængige af, at den bare starter på kommando. Og fordi, som nævnt ovenfor, at det faktisk er langt billigere at have ny bil heroppe end en gammel.

Så det er planen – og der snakkes en masse alternativer igennem.

I dag hælder jeg til at skifte den nuværende Ford Focus ud med en ny af samme slags plus en Focus C-Max. Begge etanol/benzin-biler, naturligvis, som giver billig forsikring og andre goder.

I går gik snakken på en Honda FRV og en Toyota Corolla Verso eller måske en Skoda Fabia.

Og i morgen skal jeg så småt begynde på mit nye arbejde, så så har jeg heldigvis ikke længere så meget tid til at spekulere over slige sager – og så skal jeg nok få taget en rask beslutning, når behovet for alvor snerper til.

Mokken – nu med luksusproblemer på hele linien :-)

2 indtil nu

2 kommentarer til “Eksamensfeber…”

  1. Anonymouson 30 maj 2007 at 15:48

    Skoda Fabia’en er en ganske udmærket bil – UANSET hvad andre måtte mene om det!

    Nem’li :-)

    C

  2. Mieon 31 maj 2007 at 08:12

    @C: Dennye Fabia er nemlig slet ikke at kimse ad, faktisk… ;-)

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply