aug 25 2006

Jeg har lyst…

Skriblet af kl. 11:17 og kategoriseret som Reminiscens fra Gamle Mokken

Det er altså noget mærkeligt noget! Der er kun lige en snert af sensommer i luften, man aner så småt efteråret ude i horisonten – og så får jeg lyst til at være kreativ!

Mine tanker rumsterer med efterårsaftensprojekter… man ku’ jo sy sig et klædningsstykke, man ku’ hækle sig et eller andet uundværligt, man ku’ jo brodere og uuuhhmmm, hvad med hjemmestrikkede sokker?! Ahhh, bare tanken om hyggen ved brændeovnens lune…

Jajajajaaaaa, jeg ved, jeg er en uforbederlig romantiker, og alle, der kender mig, ved, at 9 ud af ti projekter af sådan karakter, forbliver i mine drømme. Jeg får aldrig lavet det der kæmpe patchworktæppe i skøn amerikansk quilttradition. Jeg får heller ikke strikket sidste ærme på de mange sweatre, jeg har kastet mig over at fabrikere i tidens løb – og hvis jeg gør, så bliver de næppe monteret. Dét hader jeg nemlig – og er deraf også temmelig elendig til det. Jeg får måske nok strikket et par sokker eller to, og jeg har da også fremstillet et enkelt sjal i tidens løb, lissom jeg engang var en habil bestyrerinde af symaskinen, hvorfra kreationer af diverse arter fløj og flygtede.

Men altså. Drømme om det, dét kan jeg! Og særligt når jeg står ovenfor sådan en fri og planløs weekend, som venter forude på denne skønne fredag. Jeg fantaserer om at stille min salig mormors symskine op og få den renset og tunet til kilometervis af skønsyning – måske endda kigge lidt på det der kniplebræt, som også udgjorde en del af arven. Tror, jeg kunne blive god til at kniple, nemlig. Ikke at jeg har en eneste forudsætning for det eller har den fjerneste anelse om, hvad det indebærer, vel. Men jeg tror altså, at jeg har talent for det…

Om ikke andet har jeg drømmene og forestillingerne om alt det, der kan finde vej fra mine hænder og ud til glade mennesker, der med kyshånd tager imod de skønne sager, jeg har forestået…

Hvem sagde virkelighedsfjern?

4 indtil nu

4 kommentarer til “Jeg har lyst…”

 1. Anonymouson 25 aug 2006 at 15:06

  Hey….jeg er desperat efter gardiner til stuerne og køkkenet. Var det ikke et projekt for dig…her i sensommeren???

  Dét tror jeg bestemt!

  Du kender farverne og smagen i hjemmet på øen, derfor har du carte blanche (på farverne altså!! – ikke kontoen) :-)

  C

 2. Heidion 26 aug 2006 at 23:41

  Åååh Mie – jeg kan lige se dig for mig siddende i dit lille blå svenske hus langt ude i ødemarken, hvor vinduerne er det eneste som fortæller, at der er varme at komme efter nogen steder. Der sidder du på en stol, foroverbøjet over kniplingebrættet, med tungen halvejs ud af munden, godt rød i fjæset grundet frustrationerne over de kniplingsknuder som ikke helt matcher det du havde i tankerne.

  Ahhh et herligt syn jeg har lige nu – men husk; jeg griner med dig, ikke af dig! :o)

 3. Mieon 28 aug 2006 at 11:19

  @C: Det er faktisk ikke helt umuligt, at jeg kunne finde på at give en hånd med :o)

  @Heidi: Jeg kan høre din hånlatter endnu :D Ja, du har ret – kniplingerne ville med al sikkerhed afføde frustrationer nok til at fylde Skåne og omegn. Men har jeg ikke ret i, at tanken om fine blondekanter mm. er tiltrækkende? ;-)

 4. Anonymouson 29 aug 2006 at 12:11

  Hvis du starter nu kan du være færdig til…Jeg mener, du skal jo snart til bryllup…éller noget..

  *G*

  L ;-)

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply