jul 21 2006

Jeg – en dårlig kattemor?

Skriblet af kl. 09:12 og kategoriseret som Reminiscens fra Gamle Mokken

Ak og ve!

Har lige afleveret katten hos dyrlægen. Den skal snittes i. Den skal neutraliseres. Sådan! Snap!

Hårdt og brutalt fratager jeg den muligheden for at få killinger igen. Jeg er barsk og benhård – og kunne næsten ikke få mig selv til at gå, da den lå der i dyrlægens bur og kiggede forvirret rundt – uanende, at den beroligende sprøjte kun lige var toppen af isbjerget.

Tillidsfuldt vandrede den ind i transportkassen. Det er jeg ikke sikker på, jeg får den til igen. Men det skal den vel sådan set heller ikke. Fra nu af skal den flintre rundt omkring træhytten i kådhed og nyde sit otium til det ypperste. Den skal ud og lege med drengene, og dens “mor” skal sove trygt i visheden om, at det ikke bringer små pelsede, pivende tingester på matriklen med sig.

Den er gammel, den lille hvide kat. I hvert fald i yngel-sammenhæng. To gange har hun fået killinger. Nogle små skravl, den ene mere mærkelig end den anden, og graviditeterne har hver gang været hårde mod hende. Så det er for det bedste. For alle parter.

Men det ændrer ikke ved, at hun så meget lille og skrøbelig ud, da hun lå der og mjiavede opgivende.

Jeg må være stærk!

6 indtil nu

6 kommentarer til “Jeg – en dårlig kattemor?”

 1. Bettyon 21 jul 2006 at 14:03

  Meget fornuftigt og ansvarsfuldt gjort, missemor.

  Men – hvis du havde ondt af hende inden hun blev behandlet, må du være stærk når du får hende tilbage igen.

  Aldrig har jeg set så fulde (!) og ynkværdige katte, som da jeg havde fået vores 2 katte neutraliseret. Pas på med at lade den gå på trapper, i vindueskarme mm. indtil narkosen er aftaget helt (ca. 1 dags tid) – og lad hende ikke slikke alt for meget i såret bagefter.

 2. H.M.Ullaon 21 jul 2006 at 16:02

  Du glemte, at nu er risikoen for at hun får katteAIDS også mindre. Det er en god ting du har gjort Mie. :o)

 3. Mieon 21 jul 2006 at 16:11

  Hmmmmm…. Ja, det ER en god ting, jeg har gjort – men altså, sidder nu med en hønefuld kat, der trimler rundt og slet ikke kan finde ud af noget som helst. Det er ovre i morgen, jeg ved det, men det rører mig sgu at se skravlet så sølle for en stund.

  Veterinæren var i øvrigt vældig, vældig sød og roste Esmeralda til skyerne – “hun er sunn og fin och iiih va snäll; hun har inget sagt eller gjort, bare varit så snäll och god…”

  Så blev man jo lidt stolt :D

 4. Anonymouson 21 jul 2006 at 20:39

  Tudefjæs Lotte..kan slet ikke have det her..godt at vide, at du er så god til det..:-o)

  L :-*

 5. Mieon 21 jul 2006 at 23:09

  Hmmm….god og god!! Lige nu synes jeg, det er vanvittigt synd for kræet, at den skal rende rundt med den der krave på, så den ikke roder i såret – omvendt ville jeg synes, det var sindssygt synd for mig, hvis jeg stod med en kat med åbent operationssår på maveskindet engang midt i nat.

  Kraven bliver på!!!

 6. Bettyon 22 jul 2006 at 00:23

  Der var ingen der fortalte mig, at de skulle ha’ krave på …

  Men omvendt ville det også ha’ været omsonst, da de bare ville “klare det” for hinanden, nu da de var 2 om det på samme tid.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply