jun 24 2006

Så går uuuungdom til dans…

Skriblet af kl. 09:23 og kategoriseret som Reminiscens fra Gamle Mokken

….aaahhhhh midsommer!

Det bliver ikke skønnere, og en aften som i aftes var sguda lige til at tude over, så lækker var den. Vejret og så’n, tænker jeg – stemningen, lissom.

Jeg fik ikke set bål. Til gengæld fik jeg sludret og sladret med en bedsteveninde, og dét var der sådan set flammer og gnister nok i for mig – vi grinte og fnidrede, vendte hurtigt hverdagens småproblemer, kastede en enkelt hurtigtbikset analyse af de der mænd på bordet, fnes som skolepiger over oplevede sommerkys med kriller og bobler i mave hoved til følge.

Da jeg kørte hjem i adstadigt tempo over Øresundsbroen havde jeg Københavns skyline i den nedgående sol i bakspejlet. Dét syn kan gøre mig helt nostalgisk på kanten af det rørstrømske. Det rammer et eller andet i mig.

For nedrullede vinduer sneglede jeg mig gennem det skånske, efterhånden så velkendte, landskab hjem til træhytten, hvor naboerne fejrede deres svenske midsommertraditioner og havde humøret på det absolutte maksimum.

Med duften af sommer og sol og mosekonens bryg over engene i næsen syntes alting ligetil og ukompliceret lige dér.

Tonerne af 60′er-klassikere fra festen ved siden af lagde baggrunden, da jeg åbnede en kold øl og satte mig en stund på terrassetrappen med skoven foran mig. Sommertusmørket sneg sig ind på den og gjorde skyggerne lange og lidt uhyggelige. Men natteskoven skræmmer mig ikke. Jeg ved godt, at det er min fantasi, der får mig til at se elge så store som storebæltsfærger og kutteklædte hættemand dernede i krattet. Det er fjollet. Jeg ved det godt. Men det får gåsehuden frem på armene, og også dét er der en salig fryd i.

Jeg tænkte lidt på det, jeg savnede i går – og dét, jeg glæder mig til. Forventningen vejer tungest. Det er godt. Sådan skal det være… Balance i tingene, ro i sjælen…

Jeg elsker midsommeren…

PS: jeg har helt glemt at fortælle….katten har nappet en enkelt mus, fortærret den i mit åsyn og naturligvis modtaget ros i rigelige mængder for bedriften. Den ER jo ansat til jagt! :-)

6 indtil nu

6 kommentarer til “Så går uuuungdom til dans…”

 1. Anonymouson 24 jun 2006 at 10:24

  “elge så store som storebæltsfærger og kutteklædte hættemand”

  Hva´for en fantasi?

  De er der, jeg har sgu da selv set dem….

  L :-o)

 2. Heidion 24 jun 2006 at 12:17

  Det er jo det rene Animal Planet der foregår i din baghave med det tigerdyr! :-)

 3. suslingon 24 jun 2006 at 12:52

  Uhm, ren livsnydelse i alle dens facetter….katte, fantasier og glæde!

  krammer Sus

 4. Thereseon 24 jun 2006 at 16:00

  Tillykke til Missen. Og ja, midsommeren er bare så skøn!

 5. Mariaon 25 jun 2006 at 09:22

  Min kat fik vand for sin dødsleg med meget lille mus i meget lang tid…den må sgu komme i katteterapi – I don’t care…gider ikke de muse- og fugle kadavre i min have…især ikke efter at den sidste gang brækkede en non-fordøjet mus op foran mig !

 6. Mieon 25 jun 2006 at 20:18

  @L: Jaja, så siger vi det :D

  @Heidi: Ja, det nærmer sig sgu – ingen brug for paraboler m. underholdning hér… ;-)

  @Susling: og der nyyyyyydes :-)

  @Therese: Og tillykke til mig, der forhåbentlig kan go en sensommer i møde med skræmte mus, der bliver væk fra matriklen. Dem, der overlever, vel at mærke :-)

  @Maria: Det har begrænset charme, det vil jeg gerne medgive – men det er nu engang kattens natur, så jeg lever med det ;-)

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply