Archive for december, 2008

dec 23 2008

Lad det så bare blive jul…

Uha uha… Den sidste uge på arbejdet trak tænder ud. Kroppen gad ikke op om morgenen, hovedet orkede faktisk ikke flere arbejdsrelevante tanker, når nu det meste derinde centrerede sig om sidste uges nyt på barnmorska-fronten. Der var varslet omvendt baby med deraf følgende tid på Fødeklinikken i Lund for at få vendt krabaten.

Dét slag skulle så stå i går. Udsigten til hidsige hænder i færd med at mosle min baby rundt inden i mig uden på mit maveskind var ikke just opløftende, og det var slet ikke noget, jeg glædede mig til. Faktisk slet slet ikke.

Der er stadig fire uger til termin, så det forekom mig måske også en smule overdrevent at sætte dét på dagsordenen allerede nu, men det er kutyme her i Sverige – og skik følge eller land fly og alt det der, så jeg gjorde mig klar til oplevelsen. Og til tanken om, at jeg kunne risikere at sidde med en baby i armene efterfølgende, da al den virak omkring maven åbenbart kan provokere en fødsel igang i visse tilfælde.

Nå men – det korte af det lange. Vi møder op på kvindeklinikken i Lund. Jeg bliver undersøgt fra ende til anden, babyens hjerterytme tjekkes med et par “strimler”, der lægges et drop til det livmoderafslappende middel, som jeg senere skal have for netop at undgå veer mv. Blodprøve suger sygeplejersken også ud af mig. En jordemoder tjekker med en hurtig ultralydsscanning, at bebs rigtig nok ligger med hovedet oppe og rumpen ned. Så lidt ventetid, inden lægen ankommer. Hun hilser venligt rundt og beder med autoritet om lige selv at scanne, da hun gerne vil vide, hvad hun har med at gøre. Sygeplejersken står klar med medicinen – lige til at hælde i mig. Og så.. Så scanner lægen og konstaterer, at ungen da ligger lisså fint, som det overhovedet tænkes kan. Med hovedet fint placeret lige i bækkenet på mig. Fuldstændig perfekt “hovedpræsentation”. Ingen grund til bekymring. Latter. Lettelse. Tillykke tillykke fra alle sider. En jordemoder med røde kinder. En sygeplejerske, der må pakker sit sprøjteværk sammen igen. Og hej hej til fødeklinikken (efter kort snak med narkoselæge – en anden og længere historie) for denne gang. Vi ses igen, når fødslen (forhåbentligt og sandsynligvis) går sin helt normale gang engang om en lille måneds tid…

Så meget for så lidt.

Og nu er det jul! Jeg har forberedt a la manden til i morgen, hvor vi henter kærestebarnet og kører mod byen ved søen for at jule med min mor og øvrige familie. Vores første jul uden min far og vores sidste jul uden fælles barn.

Der er slut og begyndelse for alt – det har det forgangne år da om noget cementeret!

Glædelig jul derude. Pas på jer selv og hinanden…

5 responses so far

dec 18 2008

Jow, jeg kan sgu så!

Published by under Mens vi venter...

Uge 35+1

En måneds venten forude…

7 responses so far

dec 17 2008

Hvis jeg ku’..

Published by under Suk og støn

Ja, hvis jeg kunne få wordpress til at arbejde med mig, så lå der nu et billede af mave og mig til offentligt skue her på pladsen.

Men det kan jeg ikke finde ud af, så I der huserer på facebook må lede efter mig dér og se vommen…

Forudsat at det kunne være en interessant oplevelse for jer, naturligvis :-)

 

Er i øvrigt sur over at være nødt til at have billedløs blog. Hvorfor skal dét nu være så svært?

5 responses so far

dec 03 2008

Fed røv…

Nå, så har jeg lige været til tjek hos barnmorskan igen.

Babys hjertelyd – tjek!

Mavens omgang – tjek!

Mit blodtryk- tjek!

Babys position i mave – utjek!

Eller det vil sige; den har jo så ikke vendt sig og placeret sig med hovedet nedad, som den forventeligt skulle have gjort by now. Den sidder simpelthen op inde i sækken på mig – behageligt placeret med måsen lige ned i mit bækken (hvilket afstedkommer uophørlig påtrængende tissetrang…belastende!), og det er jo noget værre uvæsen. Well well – den får lige et par uger mere til at fatte meldingen, inden der så bliver kørt ekstra scanning, eventuelt forsøg på at vende den udefra (yirk!) mm. i stilling, så der er absolut ingen panik endnu. Barnmorskan nævnte også, at det sagtens kunne være, at den “rumpa” snart blev for stor til at passe ned i bækkenet, så det sikkert helt ville give sig selv.

Og så var det jo, at jeg tænkte, at jeg jo kunne gøre mit til at fremskynde en opfedningsproces lidt – så jeg har lige hældt en pose kryddermandler indenbords for lissom at give junior dér fuld opbakning og motivation til at få røven med sig (bogstavelig talt!) og se at få den vendt op i stedet for ned.

Afventer spændt resultatet – har en rulle marcipan og en stang nougat klar, hvis der skulle blive behov for mere baldeguf.

 

:-)

3 responses so far

dec 01 2008

Frækt?

Kæreste: Hvad ønsker du dig mere i julegave?

Mig: Hmmm.. jeg ønsker mig faktisk også sådan nogle pilates-dvd’er.

Kæreste: … æh… er det noget frækt?

Mig: Hæ, det kan det blive – når jeg engang har fået strammet underlivet op… Så kan det da godt være, at du vil blive glad for det i længden…

Kæreste: Ja, og om ikke andet, så du ikke tisser i bukserne…

Ok! For the record: jeg tisser altså ikke i bukserne!

2 responses so far