Archive for marts, 2006

mar 29 2006

At blive puttet i kasse…

Hva’ dælen er nu den af?

Så tager man på et par ugers ferie, så kommer man hjem, så stempler man ud med det der influenza, og så kommer man på arbejde igen…. og så får man at vide, at man er blevet organisationsændret over i en anden afdeling med nye kolleger men bibeholder gamle opgaver.

For så vidt fint nok med mig. Hvad er så dét for en afdeling?

Jow, du sidder nu placeret hér (her peges på organisationsdiagram – powerpointslide, I ved nok)… i et kompetenceteam under IT.

IT?

IT… som i den der afdeling, man altid synes, er smækfuld af nørdede nørder med briller (tjek!) og mærkelige interesser? Dem, der taler i bits og bytes, Citrix, interfaces, optimeringer, dataflow, uendelige bogstavforkortelser? Dem, man ringer og råber ad, når alting går ned? Dem, der sidder med løsningen til alle ens problemer men stædigt vedholder, at der ikke er allokkeret ressurser til dem? Dem, der drikker sig fulde uden et ord til julefrokosterne? Dén afdeling?

Ja!

Godt så!

Hvordan dælen de fandt på at putte sådan en superhumanist med kompetencefelt inden for kommunikation, sprog og formidling som undertegnede ind i dén kasse, kan man jo godt begynde at spekulere lidt over…

Hvis man gider…

Jeg håber på nyt kontor længere væk fra rygeboksen, eventuelt med udsigt til en stribe himmel, hvis det skulle vise sig muligt.

Mokken
IT-medarbejder

6 responses so far

mar 28 2006

Ylva og mig….

Ja, Ylva og jeg, vi er bare “like this” (*stikker et par fingre i vejret og krydser dem sigende*).

Hvem er det nu lige, at Ylva er?

Jamen, det er da sekretricen på mit foretrukne værksted, hvor jeg i dag trillede ind for at booke tid til 100.000-kilometer-tjek til mit køretøj (ja, altså, jeg er jo så ikke nået længere med de tidligere så stort opslåede planer, vel).

Da jeg træder ind af døren, slår hun mig op på skærmen… “Mie…Jensen…var det väl?”, siger hun, inden jeg har nået at introducere mig selv. “Ford Focus Flexifuel, jovisst, är det stort denna gången? Det är det väl… sista gången var det bara oljabyte, var det inte så?”. Jeg svarer, at jeg ikke ved det, men at slæden nu har kørt 101.078 km., så et eller andet skal vel tjekkes på den…

Hun mumler lidt videre og finder en dag til mig. Alt er fint. Hun noterer i kalenderen, at jeg ønsker at låne kundebil, mens servicen finder sted. Jeg nævner så: “om det är möjligt, då skulle jag vilja låna den nya Focusen, va? Då kann jag väl provköra den med det samma, va, så får vi se, om den är likeväl bra som den gamla…”.

Jovisst, Ylva noterer, at jeg ønsker ny Focus, helst stationcar og helst diesel.

Ahhhh, sådan undgår man gammel, udtjent Ford Sierra fra ’78…

Hun behøver jo heller ikke umiddelbart få at vide, at det så langt fra er en ny Focus, der rumsterer i tankerne for tiden, vel…

Mokken – et skridt foran!

3 responses so far

mar 27 2006

Jeg er blevet skudt i skoene…

….at jeg poserer!!???

Christina, som var fast chaperone på rundrejsen i Israel, mobber mig voldsomt, hænger mig ud, gør mig til grin, og påstår, at jeg har taget tips’ene fra “Americas Next Top Model” lidt for alvorligt*.

Lad mig her dementere:


Her er jeg f.eks. foran Det Døde Hav. Der er intet “pose” over den lidt bastante fodstilling – og jeg har tydeligvis besvær med at finde ud af, hvad jeg skal gøre ved armene!


Så har jeg taget opstilling foran Geneserat Sø. Formildende omstændigheder er den lækre, lækre bluse, og sommer/turist-looket med vandflaske og solbriller gør det autentisk…


Ok, ok – det her er måske sliiiiiightly overdone – men hey, det store amfiteater i Ceasaria, Middelhavet i baggrunden, statuenichen og det hele løb af med mig…


Hmmmmm… dette billede gør intet for mig med rander under øjnene og dobblethage, så lad mig blot fremføre, at det ikke er mig men derimod de helt enorme moccachinoer og den lune chokoladekage, der er billedets egentlig motiv!


Opstilling ved Grædemuren i Jerusalem. Hvorfor jeg har den alt for varme, uldne sweater på, når nu det var 27 gr. varme og høj sol? jamen, fordi en eller anden diminuitiv araberrøv fandt min t-shirt meget anstødelig, såmænd, så jeg måtte pænt dække mig til!! Suk!


Det var nemlig denne provokerende sag, som jeg havde valgt at klæde mig i den dag! Indrømmet, at hovedet her er lagt kækt på skrå og smilet temmelig bredt og så’n – men er det ikke rigtigt, at man ikke kan se på mig, at jeg lige havde affejet en hidsig armenier og nægtet at se hans shop? Totalt overskud v. Jaffa Gate dér!


Så er vi nået til badeferie-delen, og jeg er hoppet i poolen. Jeg vinker lige, så I kan finde mig blandt de mange, mange andre badende!


Ferien nærmer sig sørgerligt nok sin slutning, og jeg har vist fået al den sol, jeg kom efter…

*Og hun skulle bare vide, hvilke billeder jeg har i maskineriet af hende. Ét ord mere, og de ryger online ;-)

11 responses so far

mar 26 2006

Arven – del III

Da min mormor døde i januar, efterlod hun sig naturligt nok en del smykker fra et langt liv. Nogle af dem var smukke og anvendelige, og de blev fordelt mellem pigerne – min mor og moster og os tre pigebørnebørn – uden den store palaver.

Der var nogle smykker, der var gået itu, andre var så umoderne, at der ikke lige var nogen, der ville have dem, og ørestikker manglede partnere osv. Så da alt var fordelt, lå der en lille bunke guld tilbage, og vi blev enige om at få det smeltet om til ringe til min søster, min kusine og mig selv.

Vi har nu kigget lidt omkring er er så småt ved at enes om denne model:


Forglemmigejen var en af min mormors yndlingsblomster, og der er tre på rad – en for hver af tøserne. Symbolikken oser, og vi er enige om, at det er en ring, som Mormor ville have faldet for – og den ligner ikke tilnærmelsesvis en forlovelses/vielsesring, hvilket vi alle tre var helt enige om var en såkaldt no go…

Der bliver noget helt særligt at få den på fingeren…

7 responses so far

mar 26 2006

Aahhhh, ro igen…

Jeg har haft fødselsdagsgæster det meste af weekenden, og nu de er kørt igen. Begge dele lige dejligt.

Det er skønt at have hele familien på besøg – min søster kom i fredags medbringende sushi og hvidvin, og lørdag ankom mine forældre til træhytten medbringende min bror og niece, og så skulle der ellers trakteres i den store stil.

Franskbrødsdej til hævning, hjemmelavet leverpostej i ovnen og tjuhej derudaf. Feberen blussede op, og sveden sprang fra panden, så jeg måtte på langs på sofaen og lade min mor tage kommandoen i køkkenet. Dér er hun i sit es, så vi led skam ingen nød. Tværtimod.

Hygge, grinekramper, diskussioner om fremtidsplaner, ture på nettet for at kigge på sommerhuse og horoskoper. Replikken er skarp, og man skal være om sig for at kunne følge med, når vi folder os ud. Det er hyggeligt og intenst, på én tid givende og drænende. Det er dejligt. Det er familie på godt og ondt.

Nu er de kørt, og her er pludselig så stille.

No responses yet

mar 24 2006

Sweet 32…

32? Som i t o o g t r e d i v e?

Jada… Hva’ fa’n, jeg holder mig jo forrygende, så jeg kan godt forstå, I stiller jer tvivlende…….

Æææhhh ja!

Men altså ja! Lige nøjagtig i dag omtrent omkring kl. 14 i eftermiddag i følge min mor, som vel alt andet end lige må være et troværdigt vidsnesbyrd i denne sammenhæng. Historien forlyder, at hun og min fader var trasket en tur i skoven på en (i øvrigt, naturligvis også dengang, forrygende flot, solskinnende dag) søndag (det skulle bringe held at være søndagsbarn. Jeg venter stadig!) eftermiddag, da “showet” gik i gang. Nuvel, hun var jo en erfaren fødende, så det slog dem ikke ud, og jeg kom da også til verden i al ro og mag (her refereres ikke længere til min mors resume af forløbet) på Frederiksborg Amts Centralsygehus i Hillerød, hvilket umiddelbart kan lyde af ingenting, men hey! Alverdens kongelige højheder er i tidens løb kommet til verden netop dér, så flet lige næbbet, ikk…

I følge min far gav han mig et rap i måsen, der straks fik mig til at skrige af arrigskab (forskrækkelse eventuelt?), hvorefter jeg blev lagt til patten og sugede til mig, så skummet stod om snuden på mig. Charmerende.

Goddag, Mie Jensen, født sulten.

Nå, men hvorom alting er, så er 32 jo sådan set ikke noget at fejre som sådan, så jeg putter mig og min feber tilbage under dynerne og beklager forstyrrelsen (og de mange parenteser)…

6 responses so far

mar 23 2006

Åh, hvilken ynk…

Det sker heldigvis sjældent, at jeg bliver syg. Rigtig sjældent. Men når jeg så bliver syg, så bliver jeg det på den ynkelige, totalt sølle, pivagtige, nær-dødsagtige måde.

Jeg er syg!

Jeg er snothamrende forkølet, min hals smerter, jeg kan ikke synke, jeg kan ikke smage noget, jeg kan ikke lugte noget, min læber er sprukne og gør ondt, jeg nyser hele tiden, jeg hoster sådan noget klamt, klistret slim op, mine ører gør ondt og klør, jeg har feber, og i det hele taget takker jeg min skaber for det store mirakel, det er, at jeg er kommet levende gennem natten.

Sjældent har jeg frosset så meget, så på med en ekstra dyne. Så sov jeg åbenbart lidt og vågnede senere badet i så meget sved, at jeg måtte i sving med at skifte sengetøj. Vel tilbage i horisontalt leje begyndte min mave at krampe sammen, og inden jeg så mig om, lå jeg på badeværelset kolde gulv og klamrede mig til toiletkummen. Lovely! Så mig i gang med at finde brækspand og vand frem og få det installeret ved sengekanten ved siden af køkkenrullen, læbepomaden, halstabletterne osv. Igen showet med rystende kulde efterfulgt at dampende hede. Åh, hvilken ynk!

Og når sådan en nat rammer én, gør det det altså overhovedet ikke en skid bedre, at der ikke er nogen til at hjælpe og have ondt af én.

Lorteliv!

Opdatering kl. 20.15: Tilføj nu voksende, kløende, uklædeligt bygkorn til mængden af pinsler.

8 responses so far

mar 22 2006

Så’ der pics….

Eller pig…. eller noget….ja??!!


Har modtaget et læs billeder fra min rejseledsager Israel rundt – deriblandt det her viste… Decideret bekymrende!!

Skal vist lige redigere…

Og skal vist også lige have taget mig sammen og skrive den der rejsebeskrivelse, som jeg kom til at fable om…

Der er sgu nok at se til for at holde gang i hjulene i Blogland…

No responses yet

mar 20 2006

Mokkens ni gange fire…

Aaarrhh ja, man havde det jo nok på fornemmelsen – kunne jo se det nærme sig “mine” blogcirkler, så det var vel bare et spørgsmål om tid, inden sådan en som f.eks. hende her fandt på at udfritte mig med de skarpe, grænseoverskridende spørgsmål…

Og det så blot et lille døgns tid efter, at jeg endelig langt om længe havde grublet færdig over de 100 (godt nok uopfordret grubleri, indrømmet, men det gjorde det jo ikke mindre svært,vel!).

Men jeg er er stærk og sej. Jeg klarer den. Jeg kaster mig energisk over den stillede opgave og svarer som følger:

4 jobs, jeg har haft:
- avisbud. Kun om søndagen – og som oftest fik jeg min storebror til at køre mig rundt på ruten.
- simultantolk. Spændende, hårdt, trættende, udfordrende og alt for kortvarigt.
- forlagsredaktør. De kaldte mig Ms. Keeping Deadline! Nej? Hm!
- uddannelseskonsulent. For tiden værende beskæftigelse…

4 film, jeg kan se igen og igen:
Ååårrhh crap! Nu går jeg helt hukommelseskold og kan ikke komme på nogen, der har gjort særligt indtryk. Men selvfølgelig kan man jo altid lige nuppe the Great Four Chick Flicks:
- Bridget Jones
- Dirty Dancing
- Pride and Prejudice
- Top Gun

4 steder, jeg har boet:
Har boet så mange steder, at det faktisk er svært at vælge. Et lille tilfældigt udpluk er:
- Ringstedvej 29, 4180 Sorø. Det, af mine barndomshjem, hvor vi boede længst – omtrent 9 år, tror jeg.
- Avd. Ronda Norte no. 18, primera izq., 90008 Murcia, Spanien. Delte lejlighed med en spanier og en amerikaner. Første hjem væk fra Mutti og Daddy.
- Ålandsgade 18, 1. th, 2300 Kbh. S. Min skønne lejlighed på skønne Amager.
- Björnbärsstigen, Sverige. Her bor jeg nu, og her bliver jeg lidt endnu.

4 tv-shows, jeg elsker:
Av, nu bliver den rigtig svær. Suk.
- Sex and the City. Of course.
- Nip and Tuck. Syg, mærkværdig stemning.
- The 4400. Men jeg kan altså ikke helt finde ud af den, faktisk. Meget kompliceret serie, når man kun ser ca. hvert 3. afsnit.
- Skadestuen. Tag jeres Clooney, så løber jeg med Carter…..

4 steder, jeg har været på ferie:
- Mexico. Rundrejse og badeferie i perfekt kombo.
- Vaughines i Provence. Mere idyl og sydfransk hygge kan man helt enkelt ikke opstøve!
- Barcelona. Barcelona. Barcelona. Jeg får vist aldrig helt nok…
- Israel. Hvad venter I på – afsted med jer!

4 hjemmesider, jeg besøger dagligt:
- www.ekstrabladet.dk
- www.blogbot.dk
- www.b-one.dk
- www.svt.se

4 steder, jeg hellere ville være ligenu:
- På langs på sofaen.
- På langs på solvogn på lækkert hotel.
- På café med en kold fadøl.
- Sammen med mine bedste venner.

4 retter, jeg ikke kan leve uden:
- Dessert!
- Jordbær med fløde. Piskefløde. Ååårhhh, luk nu for foragelsen, I gør det også!!
- Lasagne lavet fra bunden fuldstændig overhængt med ost….yuumm!!
- Min mors grydestegte kylling med agurkesalat, skilt sovs, nye kartofler og bedstemors salat. Mums.

4 bloggere, som skal belemres:
- Den gode Betty (hæ). Fordi hun i bund og grund synes, det er lidt sjaaaw!!
- Den plabrende Lommen. Fordi hun roser mig (se, det skal man passe på med, du!)
- Annedorthe. Fordi hun tror, hun kan holde sig lidt anonym.
- Blomsterfeen. Fordi jeg ikke ved ret meget om hende – endnu…

Var det dét? Tsk!

I øvrigt, nu jeg har jer, så beder jeg i aften til min Gud om snarligt forår og højere temperaturer. Fodboldtræningen er gået i gang på det lokale stadion – well fodboldbanen, ja ok nede på engen da!! – og vi ser gerne, at overtræksbuksen snart ryger, drenge…..

4 responses so far

mar 19 2006

Mokkens ethundrede…

Engang var det højeste mode i blogland.

Dengang satte jeg mig til tasterne for at påbegynde en liste, som hurtigt blev gemt og glemt i gemmerne.

Jeg så fandt frem igen i dag – inspireret af bla. hende her – og fik føjet de sidste punkter til.

Here goes*:
1. Jeg er blåøjet og blond.
2. Jeg blev engang spurgt til en jobsamtale om mine svage og stærke sider. Jeg svarede: jeg er ikke så god til at skrive med højre hånd. Jeg fik jobbet.
3. Jeg er den yngste af tre.
4. Jeg kan som reglen få min storebror til at gøre hvad som helst for mig med den rette mængde smiger og lillesøster-svaghed i stemmen. Det kniber mere med min søster.
5. Mine forældre har været gift i 40 år (og har, så vidt jeg er oplyst, kun været i seng sammen tre gange!).
6. Jeg er sproglig student.
7. Jeg taler omtrent 5 sprog og kan gøre mig forståelig på et par stykker mere.
8. Jeg kan godt lide at have styr på tingene og samler papirer i bunker for et lette udfyldelsen af selvangivelsen.
9. Mine forældre kom for sent til at se mig få studenterhuen på – min mor skulle lige sætte en maskinfuld vasketøj over.
10. Jeg elsker rent tøj, og min vasketøjskurv er som oftest tom.
11. Jeg bor i et lille, blåt træhus i Skåne.
12. Jeg er født til at køre bil.
13. Mine yndlingsfarver er rød og grøn.
14. Jeg har engang været eliteidrætsudøver.
15. Jeg vejer for meget.
16. Jeg fortæller aldrig min vægt til nogen. Aldrig.
17. Jeg blev opereret i ryggen for en diskusprolaps i ’03. Jeg har næsten ingen mén af det i dag.
18. Jeg er rigtig god til at lave mad.
19. Jeg kan strikke, sy og lave smukke blomsterdekorationer.
20. Jeg har engang arbejdet i en gardinforretning. Jeg har ikke gardiner i mit hjem i dag.
21. Jeg bruger briller.
22. Jeg har en bachelorgrad i spansk og dansk. Jeg bruger ikke min uddannelse i mit arbejde.
23. Jeg mangler at skrive et speciale og en enkelt skriftlig opgave for at være cand. mag.
24. Jeg får aldrig skrevet det speciale.
25. Jeg har en fornuftig økonomisk sans.
26. Jeg har boet 2½ år i Spanien.
27. Jeg har indtil videre boet 2½ år i Sverige.
28. Jeg elsker at have folk omkring mig. Mange gæster i lang tid.
29. Jeg har et enormt behov for at være alene. Helt alene.
30. Jeg kan sagtens finde på at ”screene” telefonopkald.
31. Jeg ser meget lidt TV.
32. Jeg hører meget lidt radio.
33. Jeg læser meget. Store, bombastiske slægtsromaner med historiske temaer har min forkærlighed.
34. Jeg læser EkstraBladet og Weekendavisen.
35. Min humor er betinget af ping-pong med andre.
36. Jeg kan ikke huske vittigheder og hader at få dem fortalt.
37. Min far elsker vittigheder. De får mig som oftest til at grine.
38. Jeg hader cirkus. Og hader er et mildt ord i denne sammenhæng.
39. Jeg er en uerfaren haveejer og undres hver gang, jeg får noget til at gro.
40. Jeg går meget sjældent i nederdel.
41. Mit karaktergennemsnit fra Folkeskolen var over 11. Mit karaktergennemsnit fra Gymnasiet var over 10. Mit karaktergennemsnit fra Uni var 9.
42. Jeg kunne rigtig godt tænke mig en hund men synes, jeg er for lidt hjemme.
43. Jeg er vokset op på Midtsjælland med masser af dyr omkring mig.
44. Jeg bryder mig ikke specielt meget om børn.
45. Jeg er faster til en skøn niece på 7. Hende kan jeg godt lide.
46. Min far voksede op i Thy – jeg nyder at være der og håber engang at få et sommerhus i området.
47. Jeg forstår thybomål.
48. De fleste af mine venner har jeg kendt siden gymnasietiden.
49. Min hemmelige drøm er en dag at stemple ud fra ræset og åbne en lille blomsterforretning med nips og skønne sager.
50. Min morfar var det fineste menneske, jeg nogen sinde har kendt.
51. Min farmor døde, inden jeg blev født, og jeg kan aldrig huske hendes navn.
52. Duften af nyflækket brænde kan gøre mig helt ør.
53. Min yndlingsårstid er sensommer. Der er naturen og mennesker smukkest.
54. Hvis jeg en dag får en søn, skal han hedde Erik. End of discussion.
55. Jeg drikker ca. 3 kopper kaffe på en uge. Max.
56. Jeg kan ikke lide sodavand.
57. Jeg har tre mobiltelefoner og er et fjols til at bruge dem.
58. Jeg er korthåret og forbliver sådan resten af livet.
59. Jeg går kun med smykker, jeg har fået i gave.
60. Jeg kan ikke lide små hunde. De er arrige og utilregnelige. Alt mindre end cockerspaniel er en fejl!
61. Jeg havde engang en hest, der hed Alfred. Min farfar hed Alfred.
62. Min første bil var en lille grøn fiat.
63. Min yndlingsblomst er rosen. Jeg har arvet min mormors roser fra haven og glæder mig til at se dem blomstre i min have.
64. Jeg kan ikke fordrage nærig- og smålighed.
65. Jeg er dårlig til at finde på originale gaver til mine kære.
66. Mit politiske ståsted er sådan ca. midt i; en anelse længere til højre end til venstre.
67. Jeg elsker at synge højt. Jeg har en sølle sangstemme.
68. Jeg kunne godt tænke mig at kunne leve af at være kreativ.
69. Jeg skylder det offentlige penge i form af SU-gæld.
70. Jeg er en benhård korrekturlæser.
71. Jeg går i bare tæer otte måneder om året.
72. Jeg kan ikke lide strand; jeg foretrækker pool.
73. Jeg har en cykel, som jeg kun bruger om sommeren.
74. Mine forældre gav mig mit navn, fordi det er nemt at stave til.
75. Jeg kunne stave til yoghurt, inden jeg begyndte i skole.
76. Jeg kan blive noget så forbandet indebrændt og olm, men det går som oftest hurtigt over.
77. For mig er det vigtigste i enhver relation gensidig respekt. Respekt for holdninger, synspunkter, religion, køn, baggrund.
78. Jeg bliver helt hysterisk af millimeterdemokrati. ”Nu har jeg gjort dit, så må du gøre dat” gør mig helt stum af forbløffelse.
79. Jeg bor klods op ad en stor naturpark, som jeg vandrer rundt i, når muligheden viser sig.
80. Jeg elsker levende lys og har altid massevis af dem i mit hjem.
81. Jeg er en ørn til at pakke kuffert. 14 kg. til to ugers ferie. Sådan!
82. Jeg er ufatteligt hurtig på tasterne.
83. Jeg har aldrig lært maskinskrivning.
84. Jeg har et lettere overforbrug af Kløvervaseline. Skønt produkt i tåbelig emballage.
85. Min første kæreste hed Peter. Vi var 13. Han kyssede forfærdeligt.
86. Jeg falder for lækkert design frem for funktion.
87. Jeg har verdens mindste, ældste og dårligste stereoanlæg. Gider ikke købe nyt.
88. Jeg kunne godt tænke mig engang at sy et kæmpe patchwork-tæppe.
89. Jeg bruger Agua de Loewe – eau de toilette. Den kan man kun købe i Spanien.
90. Jeg kan ikke lide blæsevejr.
91. Jeg var ofte den sidste, der blev hentet i dagplejen, da jeg var lille. Mine forældre var selvstændige, og min søskende glemte mig…
92. Jeg kan pinligt mange af John Mogensens tekster.
93. Jeg har aldrig skullet dele værelse med nogen, da jeg voksede op. Alligevel sov min søster og jeg oftest sammen.
94. Jeg kan køre traktor og lastbil men har ikke kørekort til nogle af dem.
95. Jeg havde engang en flot håndskrift men i dag er den frygtelig misligholdt og alt for ordinær.
96. Jeg tror ikke, jeg nogen sinde vil giftes.
97. Jeg har nemt ved at komme i kontakt med folk og er tillidsvækkende.
98. Jeg har engang haft et job som slikposepakker.
99. Jeg kan kamme over og få mavekramper af grin.
100. Jeg har en let højdeskræk.


*Jeg antager i øvrigt, at du nu har læst og forstået hvert og et af punkterne. Forvent testspørgsmål ved senere lejlighed.

7 responses so far

Next »