Archive for november, 2005

nov 30 2005

Om at rede seng….

Når jeg reder seng, reder jeg altid op til to.

To dyner. To hovedpuder. Et lagen.

Men når nu sandheden skal frem, så er det jo sådan, at jeg 9 ud 10 nætter sover alene. Hmm… nok nærmere ca. 355 dage om året, men lad nu dét ligge!!

Men ALT andet end dobbelt opredning er simpelthen for uambitiøst – eller bare slet og ret mangel på realitetssans?!

4 responses so far

nov 27 2005

Der blev sagt: HYG!

Før:

Efter:

Nemlig! Sådan! Ikke så meget snak; skal det være, så lad det være. Lod mig overstrømme af julestemning og valgte at lade mig indhylle af den fremfor at løbe skrigende og irriteret væk, som det før er sket.

Det blev til fire julede dekorationer – én er allerede foræret væk, to andre er der sat blus i, og den sidste venter på at finde sin plads hos en kær, lys-elskende ven en af de nærmeste dage :-)

Og sådan gik dén søndag sin gang i ren krea-Clevin-stil – er nu helt udmattet! Historien melder intet om, hvorvidt det har med den medfølgende indtagelse af 1½ l. glögg, en dåse peberkager, en håndfuld klejner og lidt nektariner at gøre……

Ups!

4 responses so far

nov 26 2005

Hårdt ramt…

….af overstadig vinter-nu-skal-vi-hygge-stemning.
Vinteren er nådig og viser sig fra sin allerfineste side – lige midt i min baghave:

Idyllen ligger som et tykt, tykt tæppe hen over mit “smultronställe” i dag.
Min træhytte. Mit helle. Min time-out.

Jeg elsker det.

5 responses so far

nov 24 2005

Typiskt…en postgang for sent..

For dælen da! Så ser dette forunderlige sted dagens lys – og dét opdager jeg nøjagtig 24 timer efter, at jeg har sagt endegyldigt farvel til charmerende elektriker og højhelligt bedyret, at der nu virkelig ikke er mere handy-agtigt at sætte ham eller hans håndværkerkumpaner i sving med i træhytten.

Dét kostede mig så…bumbum…. omtrent 160.000 kr. alt i alt til elektriker, snedker, vvs’er, murer, brolægger m.fl. at få hytten tunet til Mie-standard (igen svenske kroner…men stadigvæk, ikk’) – skønne penge, der kunne have været sparet, åbenbart.

Scor en håndværker! Næ tak, det er for sent, må svaret være!

Nice!

160.000 spænd lige ud af vinduet dér. Flot gået af den unge dansker!

3 responses so far

nov 21 2005

Én måned mere, bare én sølle måned…

…til mørket tvinges i knæ og sendes på retræte! Èn måned må jeg vel kunne klare… håber jeg… det skal jeg… vil jeg… bør jeg…

Derudover søger jeg gode argumenter for ikke at købe alt alt for lækker Red&Green sort vinterjakke, set til spotpris kr. 2799,- (hey hey heyyyy… lad mig liiiige tale færdig – vi snakker svenske kroner hér, og taget i betragtning, at kursen dags dato er sølle 77.93 øre for sådan én, så havner vi på rundt regnet 2181,2607 dkr. Bargain price, I´d say! Nej? Hmm!).

Dét er jo faktisk billigt sat over for de alt alt for tjekkede briller, som jeg også faldt for på samme gågadeslentretur… jeg mener, de kommer til at stå mig i 4400,- (stadig svenske, you go do the math!).

Nogen, der har noget at indvende mod “både og”??

Sådan et samlet køb kan vel siges at være et passende plaster på såret for end ikke at have været remotely i nærheden af at grabse et par Robbie-billetter til mig – beredt og forberedt til tænderne med mand posteret ved Fona samt to veninder på henholdsvis net og telefon mv. til trods :-(

4 responses so far

nov 20 2005

I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme…

Har de seneste dage tænkt lidt over dét, jeg skriver i min profil – altså, det der med at jeg er ærkemidtsjællænder, ikk. Egentlig noget mærkeligt noget at skrive, når jeg ikke har boet på den egn i henved 12-13 år efterhånden, men den tanke strejfede mig ikke, da jeg i al hast skriblede det ned.

Hvad er det lige for noget, det der med at have rødder og føle sig særligt bundet til en by, egn, landsdel, land?

Jeg flyttede fra Midtsjælland, så snart studenterhuen var vel placeret på hovedet – er aldrig vendt tilbage for at bo der – og sandsynligheden for, at jeg ender på dén egn senere i livet er vist ualmindeligt ringe. Alligevel føøøler jeg mig midtsjællandsk helt ind i sjælen og bliver helt varm om hjertet, når jeg hører den umiskendelige klang af ægte uforfalsket bred midtsjællandsk dialekt, som jeg selv taler, når jeg er der. Mit hverdagssprog er assimilieret købhavnertonen, vil jeg selv mene, men der skal nok være et skarpt øre derude, der kan spotte den drævne undertone, som vist er særligt markant, når jeg er sammen med mine gode, gamle venner hjemmefra – de venner, som oprindeligt kommer fra midten af øen men nu også har taget fast bopæl uden for Midtsjælland, that is.

Årene efter gymnasietiden bragte flere års ophold i Spanien med sig og dernæst en håndfuld år som flittig studerende i det københavnske humanioramiljø, og senest har jeg så indtil videre boet et par år i Skåne, hvor jeg (som det sig hør og bør!) har lært mig sproget og faktisk taler det rätt så jävla skitbra så småningom. Altså har jeg vel ikke slået rødder nogen steder – og måske er det derfor, at jeg stadig føler mig så knyttet til byen ved søen dér midt på Sjælland, at jeg, når jeg hurtigt skal sætte etiket på mig selv, uden tøven skriver “ærkemidtsjællænder”.

Meget mærkeligt egentlig, synes jeg….

4 responses so far

nov 17 2005

I morgen skal jeg huske…

….at 5 graders nattefrost i kombination med frosset tøsne giver meget glatte veje, hvorfor jeg skal forlade min bopæl omtrent 10-15 minutter tidligere end tilfældet var i dag, da jeg således vil kunne undgå at køre over 100 km/t på de små landeveje, der bringer mig til mere trafiksikker og saltet motorvej….

Check!

2 responses so far

nov 16 2005

Nymalet

Så! Så så man lige mig i gang med pensel og malertape; måtte skifte farveharmoni i dagligstuen, da den anden lissom ikke lige var mig alligevel, vel. At man så efterfølgende må tage bøvlet med at tilpasse og tilrette er vel bare den del af charmen ved at stå på egne ben?

Nå, men jeg takker for diverse tilkendegivelser og kommentarer omkring min frigørelsesproces fra Lotte/Veninderne. Vi mødtes som aftalt i Statsamtet i går, og der er mulighed for at snage i detaljerne omkring de ved dén lejlighed opnåede overenskomster hér.

I mellemtiden har jeg haft et par sekunder tilovers til at fundere over mulige emner, som kunne være passende for denne blog. Og det har vist sig at være ganske få! Jeg skriver ikke om kommunal/regionsvalg, da jeg af gode grunde ikke har en mening om det (vent til de svenske kommunalvalg går i gang, så skal jeg med glæde undereholde om Svensson og Hanssons kampagner!), jeg skriver ikke om mit sexliv, da jeg af gode grunde… jeg mener… dét synes jeg bare ikke, I skal vide noget om (!), jeg skriver ikke om mit arbejde, da det ganske kort kan opsummeres som følger: noget med IT og noget med mennesker (woho!), jeg skriver ikke om fest, farver og one night stands, da det synes at tilhøre en helt anden tidsalder, der sluttede for omtrent 60 år siden!! See? Hvad efterlader det mig med af gode emner?

Well, jeg funderer videre og lader jer vide, når jeg kommer på noget brug-/holdbart, oki!!

4 responses so far

nov 13 2005

Flyttekassehelvede: hvor dælen er min hårtørrer?

Pyha! Ligger i flytterod – alt er kaos i min nye ét-værelses.

Lotte: vi ses i Statsamtet på tirsdag, ok!

9 responses so far