Archive for the 'Rejseliv' Category

maj 25 2008

Helt exet med Aix…

Published by under Rejseliv

Ahhhh…

I, der kender Provence, vil vide, hvad netop det der “aaahhh…” rummer af nydelse.

Det er en gudsbenådet plet på jorden; der emmer en stemning, som omslutter én helt og aldeles, og livet kan kun spises i store slubrende bidder lige dér.

Jeg er hjemvendt fra en uge i Provence – hængende i en lillebitte landsby lige på kanten af Cote du Luberon har jeg stået tavst stirrende på valmuemarker så langt øjet kunne række, jeg har snuset til de tusinder af hyldetræer, der slipper deres duftende pollen fri i morgensolen, og jeg har daset i skyggen af århundrede år gamle kastanier, så kastede lys på os alle og viste sig frem i eftermiddagsvarmen.

Og jeg har været på marked. Ikke mindst har jeg været på marked! Smagt mig igennem alt, hvad kræmmerne havde at byde på af gode, hjemmelavede tapenader, confit’er, marmelader, friske jordbær og meget meget mere.

Jeg har siddet på en café i Aix en Provence en tidlig formiddag og se grøntsagsmarkedet gøre sig klar til de ivrigt handlende. Bare siddet der med min petit dejeuner og virret med næseborerne til den liflige duft af en café au lait, som den kun kan dufte under sydlige himmelstrøg og kigget på de forbipasserende, som måske nok havde travlt men aldrig stress. Set høje som lave, hørt deres gebrokker, som i mine ører lyder så….hmmm… nuttede.

Og jeg har været på besøg hos mine venners venner, som har givet mig oplevelser, som man ellers aldrig ville komme i nærheden af som almindelig turist. Siddende i skyggen på terrassse med udsigt over bjerg og dal, men diverse lokale frembringelser i maven og Elvis, Dire Straits og for mig ukendte franske kunstnere i ørerne har jeg bare nydt livet og glædet mig over at være lige dér lige i dét øjeblik.

Ahhhh…

Provence er bare noget helt særligt.

No responses yet